Proje süreci şu şekildedir:
a) Proje kapsamında 30 öğrenci kabul edilecektir. Kontenjanların tahsisinde halen öğrenci olan yabancı uyruklulardan not ortalaması 3.00 ve üzeri olanlar ile OMU-YÖS sınavında 85 ve üzeri puan almış olanlardan Projeye müracaat ve mülakat yoluyla belirlenen öğrencilere aylık destek bursu sağlanacaktır.
b) Destek bursu program süresince dönemlik 4 ay bir yıl için 8 ay olacak şekilde sağlanacaktır. Öğrenci okuduğu bölümdeki derslerden en fazla 1 dersten başarısız olabilir. Birden fazla başarısız dersi bulunması durumunda öğrenci programa devam edebilir ancak burs alamaz.
c) Her yıl yeni gelen öğrencilerden ve ara sınıflardan seçilen burslular Projeye başından katılmak zorundadır.
d) YÖS Puanı veya not ortalamaları ile Projeye katılmış olan yeni kayıt ya da ileri sınıflardaki öğrenciler bir sene sonraki sıralamada not ortalamalarına göre burslardan yararlanma veya burs desteklerini tamamen ya da kısmen kaybetme seçeneklerini kabul etmiş sayılacaktır. Bununla birlikte Projeye devam ve Proje sonunda sertifika almak için harç veya destek bursu alıyor olmak koşul sayılmayacaktır.
e) Üniversitemiz Proje kapsamında not ortalamalarını başarmak kaydı ile yabancı öğrenci ülke kontenjanları veya bir bölümden projeye katılacak öğrenci sayısı sınırlaması getirebilir.
f) Burs seçmeleri esnasında uygulanan mülakat, not ve puanın yanı sıra belirleyici bir etkendir.
g) Projeye katılımı uygun görülen Ülke Öğrenci Temsilcileri, Uluslararası İlişkiler Birimi Ofis yardımcıları gibi nitelikli öğrenciler Birimin önermesiyle aylık destek bursları üzerinden burslandırılabilirler.
h) Öğrencilerin projeye katılımı, burslandırma süreçlerinin takibi, proje ders ve etkinliklerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi ve benzeri işlemlerin takibi, yürütülmesi amacı ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünce yürütülecektir
ı) Lisans eğitimiyle birlikte proje kapsamında uygulamaya dönük sosyo-kültürel dersler, ileri seviye Türkçe eğitimi, destek eğitimleri ve pratik uygulamalar dönemlik periyotlar halinde verilecek ve başarılar devam durumu ve performans gözlemleri ile ölçülecektir. Öğrencilerin eğitimlere katılması zorunludur. Proje kapsamında açılan her bir derste %70 devam zorunluluğu aranır. Devamsız olan öğrencilerin bursları kesilir.
i) Lisans eğitimi sürecinde öğrenim görülen lisans dersleri alanlarında talep edilirse destek eğitimleri uygulamalı öğretim metodu ile Uluslararası İlişkiler Birimi bünyesinde proje bağlamında verilecektir.
j) Proje sürecini tamamlamış ve sertifika almış olanlardan lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin yüksek lisans ve doktora programlarına kaydı destek bursları çerçevesinde teşvik edilecektir.
k) Değişik derecelerde mezun olmuş öğrencilerden ülkelerine dönenlerin proje kapsamında almış oldukları eğitim ve sertifikalarını değerlendirmeleri takip edilecek ve iletişim sürdürülecektir.
l) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ve proje ile ilgili birimler gerekli gördüğü hallerde her hangi bir neden göstermeksizin proje süreçlerini değiştirebilir veya projeyi sonlandırabilir. Başvurucu, bu projeye başvurarak tüm şartları önceden kabul etmiş sayılır.